Lyckas med konferensresan utomlands

Ska du planera en konferensresa för ditt företag? Att åka på konferens för att blanda nytta med nöje är ett mycket bra sätt att stärka arbetslaget, ha kul tillsammans och samtidigt arbeta på sätt som kan utveckla verksamheten framåt. Idag väljer allt fler företag att hålla sina konferenser utomlands och det finns många olika alternativ att välja mellan.

Visst kan du använda dig av ett bra konferensrum i Stockholm när du vill hålla konferensen på hemmaplan, men ibland kan det vara kul att bjuda de anställda på en lite mer annorlunda resa där jobbet ligger i fokus. Att planera en konferens i ett konferensrum i Stockholm är inte svårt, eftersom de sällan pågår under loppet av flera dagar. Ska ni däremot åka iväg till ett annat land behöver resan inte bara inkludera arbete och möten, utan även aktiviteter och underhållning.

Vilket land ska man välja?

En mycket vanlig fundering är vilket land som passar bäst för konferenser. Här är det naturligtvis fritt fram att välja det som passar företaget och budgeten bäst, men det finns några länder som trendar extra mycket inom området. Det är t.ex. mycket vanligt att många konferensresor går till Spanien, men även Italien såväl som Kroatien, Skottland, London och Polen är mycket populära alternativ. Har ditt företag en större budget som ni kan använda er av är resmål som Vietnam, Hongkong, Dubai, Sydafrika och Thailand mycket uppskattat.

Aktiviteter och underhållning

Oavsett om ni väljer att ha er konferens i ett konferensrum i Stockholm eller i andra delar av världen är det rekommenderat att alltid försöka klämma in en aktivitet eller två som inte är jobbrelaterad. Det kan t.ex. vara att ni alla åker iväg för att rida islandshästar eller att ni tar en sväng ut på golfbanan. Vid en konferensresa utomlands är det dock vanligast att vilja planera in aktiviteter som är relaterade till kulturen och området ni befinner er i. Här kan du t.ex. ta med dina anställda på en matlagningskurs, något som är mycket uppskattat, men även hälsoinriktade alternativ är bra och passar de flesta.

Observera att det är viktigt att välja aktiviteter som alla kan vara med på och vara delaktiga i. Anpassa därför valet av aktiviteter därefter. Om det jobbar flera äldre personer på företaget bör du avstå från alldeles för fysiskt krävande eller actionfyllda utmaningar. Bra alternativ kan istället vara segling, hiking, öl- och vinprovning eller guidade turer.