Ta bussen – spara tusenlappar

Om du vill kunna resa mycket så är buss ett väldigt bra alternativ. Du kan bokstavligen hitta biljetter för ett par hundralappar för att kunna ta dig ner på kontinenten.

Åka buss i Sverige

Busstrafiken fungerar väl över hela landet. Att ta bussen för en längre resa i Sverige tar förvisso ganska lång tid, då vi bor i ett stort och avlångt land. Men det är tämligen billigt och enkelt. Du tar dig över hela landet, även till små orter och byar. I långfärdsbussarna finns det alltid wifi och toalett, men du kan inte alltid köpa kaffe. För att göra bussresan bekväm behöver du ta med dig ett par vattenflaskor, smörgåsar och kaffe eller te. Under vägen brukar bussarna alltid göra längre pauser. Busschaufförerna brukar säga till var man kan köpa kaffe/mat och vilken tid bussen går.

Ta bussen till kontinenten

Om du vill göra en längre resa i Europa är buss ett mycket prisvärt alternativ. Från Cityterminalen i Stockholm kan du enkelt ta dig ner till kontinenten. Vissa busslinjer går med färja, medan andra kör runt hela Danmark. Du behöver inte boka din bussresa långt i förväg. Ta dig ner till kontinenten, besök en stad i ett par dagar och under tiden kommer du på vart du vill resa härnäst. Du bokar enkelt bussbiljetter online, men på vissa ställen kan du behöva gå till busstationen för att boka din tur. Du kan bokstavligen ta dig från Berlin till Prag för ett par hundralappar om du hittar rätt biljett. Förutom att buss är billigt och miljövänligt, så är det roligt att åka buss mellan mindre orter: du kan verkligen få uppleva den franska landsbygden eller åka förbi mysiga kuststäder i Italien.