Semester: Snygga innerdörrar i fritidshuset

För många av oss hör semester och fritidshuset, sommarstugan, ihop. Ett smart sätt att verkligen lyfta ett fritidshus är med snygga dörrar. Dörrar som går i ett snyggt allmogestuk och som lyfter fram sommarstugans själ, eller snygga minimalistiska dörrar som passar i det ultramoderna fritidshuset i fjällen.

Innerdörrar tillverkade i Sverige

Sommarstugan är en plats där vi både får slappna av, uppleva härliga äventyr och umgås med släkt och vänner. Men det är inte bara vad vi gör som är viktigt, utan vi älskar ju också huset och tomten. Hela stället har en särskild vibe. Stället vi längtar till under gråa novemberdagar. Då är det roligt att inreda sommarstugan på ett både personligt och snyggt sätt. Varför inte satsa på egentillverkade innerdörrar? Sådana dörrar som din gamla sommarstuga troligtvis hade när den byggdes. Fina handgjorda dörrar passar också till den mer moderna sommarstugan som många har uppe i fjällvärlden. Oavsett vilket stuk du har på din stuga så ger en riktig dörr som är tillverkad med omsorg mycket mer känsla. På grund av klimatförändringarna är det också klokt att handla svensktillverkade varor. Så att varorna inte har fraktas över hela jorden. Ett bra sätt att få ner koldioxidutsläppen. Hos GKDorr hittar du egentillverkade innerdörrar med en personlig touch som passar perfekt i både sommarstugor, året om-fritidsboenden och hemma i villan eller lägenheten. Då får du en rejäl dörr i trä som står sig genom åren.

Välj rätt innerdörrar

Vilken innerdörr som passar beror naturligtvis på hur ditt fritidsboende ser ut. Om din sommarstuga är en gammal släktgård kan det vara riktigt snyggt att satsa på pardörrar med glas. Det passar både som innerdörrar och om du vill ha snygga ytterdörrar mot till exempel altanen. I ett äldre hus passar det också mycket bra med dörrar med speglar. Alltså inte riktiga speglar, utan att dörren har två ramar, en upptill och en nertill, för att ge dörren mer personlighet. Förr i tiden hade så gott som alla dörrar speglar, såtillvida om man hade råd med det. Om du har en mindre sommarstuga kan det faktiskt vara smart att istället satsa på skjutdörrar. Ok, det är inte lika snyggt, men väldigt praktiskt. Om du har ett Attefallshus eller ett fritidsboende under 50 kvadratmeter kan du vilja undvika vanliga dörrar. Ett tips är att sätta in skjutdörrar till mindre sovrum. Då är det lätt att ha dörren öppen under dagen så att det blir ljust i hela stugan. Men på kvällen drar ni bara för skjutdörrarna så att det blir skönare att sova. Skjutdörrar kan också passa vid skafferiet och toaletten om det inte finns så mycket utrymme utanför toaletten. Naturligtvis kan du också sätta in vanliga lite lättare dörrar. De är snygga och passar till alla stilar. Av ekonomiska skäl kan ni välja lätta dörrar på till exempel övervåningen. Så kan ni satsa på riktigt snygga dörrar på nedervåningen.