Packa rätt inför semestern

Att resa och upptäcka världen är något som ligger varmt om hjärtat hos många svenskar. Genom att resa kan man inte bara fly det mörker och den kyla som ligger över landet under större delen av året, utan man kan också träffa nya människor, uppleva nya kulturer och se platser man aldrig tidigare skådat.

Det finns många olika typer av resor och få är den andra lik. Det vanligaste är dock att man åker på charterresa till solen eller att man besöker en storstad för att ta del av arkitektur, nattliv, restauranger och shopping. Beroende på vad det är för typ av resa du ska göra behöver du också packa därefter.

Resa till storstad

Att resa till en storstad skiljer sig mycket från att resa till stranden. Till att börja med behöver du ha koll på vad det är för typ av väder i landet som du ska besöka, men du måste också fundera på vad du planerar att göra på din resa. Ska du t.ex. gå på finare restauranger eller bröllop utomlands är det en bra idé att packa ner en snygg kavaj eller kanske till och med en kostym. Kostymer behöver inte alltid vara strikta och formella, utan det finns mängder med olika alternativ att välja mellan. Du kan hitta en kostym för ungdom såväl som kostym för vuxen online.

Här rekommenderar vi att du väljer kläder som är bekväma, men som också är lite mer formella än om du skulle åka till stranden i Grekland. Ta med dig en snygg jacka och (om det är kallt) även en kappa eller rock. De är tidlösa ytterplagg som går hand i hand med rådande modetrender världen över. Satsa även på ett par skräddade byxor, men också jeans och baskläder för vardagen. När det kommer till skor kan du variera dig mer eftersom du inte behöver tänka på underlaget på samma sätt. Ett måste är dock ett par finare skor och ett par låga bekväma för storstadspromenaden.

Resa till sol och bad

Ska du resa utomlands för att njuta av sol och bad är packningen oftast rätt enkel att ha koll på. Här behöver du ha med dig badkläder, naturligtvis, men du behöver också ha kläder som är lätta, bekväma och behagliga att bära i värmen. Satsa på ett par finare och ett par enklare shorts som du kan ha under dagarna, men glöm inte några snygga byxor om du vill ut på stan på kvällen. När det kommer till klänningar är valet fritt, men stiligare balklänningar kanske inte är det bästa när du ska promenera på stranden eller gå runt bland små souvenirshoppar.

Glöm inte gympaskorna och ett par sandaler! Det är inte kul att försöka ta sig igenom stranden med sand som fyller gympaskorna till bredden och det är inte kul att gå med sandaler på kullerstenar. Här är det dock vanligt att man oftast packar alldeles för mycket. Du kommer troligtvis inte att använda dig av speciellt många fler skor än så, så se till att hålla det enkelt.