Åk på mysig weekendcamping

Ibland kan det vara skönt att bara få komma bort lite och uppleva något helt annat än det vardagliga livet och de rutiner som ofta finns i det. Att åka och campa kan verkligen ge mycket tillbaka. Dels får du komma bort lite och dels får du leva i ett med naturen. Oavsett om du väljer att tälta eller åka iväg i en husbil eller med husvagn så får du ändå en annan upplevelse än att bara ta en lugn helg hemma. Ta med en partner eller några nära vänner och bara ge dig av!

Planera en mysig picknick

En måltid ute i naturen blir alltid lite extra speciell. Ta med en filt, någon sorts korg eller väska och packa ner god plockmat som är enkel att äta ute i naturen. Packa dessutom med ett gott Appassimento vin för att förhöja picknicken lite extra. Då kommer er picknick kännas lyxigare och lite mer tilltalande. Glöm inte att packa ner extra filtar ifall det skulle bli lite kallt. För att få till en lyckad picknick bör ni utöver mat, dryck och filt ha med plasttallrikar och plastbestick, en väska eller korg att bära allt i, någon sorts dryckesglas, kanske en ljuslykta om picknicken sker på kvällen, servetter, kortlek och en kylväska.

Välj rätt plats

När du väljer var du ska åka bör du tänka på vad för natur du gillar, hur vädret ofta är där under tiden för resan och såklart vad som passar din budget. Du kan besöka någon av Sveriges bästa campingplatser men då gäller det också att boka plats i tid då platserna snabbt tar slut under sommaren. I och med allemansrätten får du slå upp tält i princip var du vill i Sverige så länge det inte är inom synhåll från någons hus eller på förbjudna platser, till exempel militärområden. Om du ska åka med din partner kan ni kolla upp olika romantiska resmål som finns runt om i Sverige och åka dit. Eller så kanske ni redan har en plats som betyder lite extra mycket för er, där ni träffades, någon tidigare resa ni varit på eller någons favoritplats. Sverige är fullkomligt fullt av smultronställen både här och där som bara väntar på att få utforskas. Tänk dock på att alltid hålla naturen ren och plocka upp ditt skräp.