Jorden runt som barnfamilj

Den vanligaste utlandssemestern för familjer är ju charter. Men en och annan familj väljer att göra en jorden runt-tur tillsammans.

Resa jorden runt

Har du alltid drömt om att resa jorden runt, men hann inte göra det innan du fick barn? Eller så har du rest mycket och längtar efter att få komma ut på nya äventyr. Idag finns det faktiskt familjer som väljer att ta med barnen på jorden runt-resan. Likaväl som att ni kan åka på charter till Thailand, så kan ni ju ta flyget till Thailand på egen hand, åka tåg genom landet och ta er vidare till Australien. Eller ta flyget till USA och bila genom landet, för att sedan ta er vidare till Sydamerika. Att resa jorden runt som barnfamilj kräver mycket mer än att resa på egen hand, därför är det smart att läsa om andra familjer som har rest jorden runt, och få smarta tips i resemagasinet Vagabond och hos olika resbloggare.

Långsemester med barnen

En orsak till att det kan vara svårt att resa jorden runt med barn är ju att barn har skolplikt, vilket vi naturligtvis ska vara glada för. Om ni har mindre barn som inte börjat skolan kan det faktiskt vara riktigt smart att planera in en längre trip innan barnen når skolåldern. Många föräldrar tänker att det blir besvärligt att resa med 3-5 åringar, men planera resan väl och åk till länder som Australien och USA, så kommer det att fungera väldigt bra. Eller så semestrar ni i Europa. Om dina barn går i skolan får ni antingen resa under sommaren, förslagsvis till andra sidan jordklotet där det då är vintertid, eller så får barnen ta ledigt från skolan. Det finns familjer som valt att resa under ett helt år och att barnen under tiden går i skola på distans. Att resa ett helt år och få uppleva andra kulturer, kommer verkligen att ge era barn nya erfarenheter. De kommer inte vara samma personer när de kommer tillbaka. Det finns rent av svenska familjer som seglar jorden runt. Familjerna som har valt att åka iväg har varit nöjda med sina beslut.

Vart ska ni resa?

Om ni ska göra en kortare tur och ni har småbarn, så kan det vara klokt att satsa på USA, Australien eller Europa. Ska ni däremot vara ute under längre tid är det mer ekonomiskt att åka till Sydostasien eller Sydamerika.