Tågluffa som barnfamilj

Tågluffning har återigen kommit på ropet. Förr var det 20-åringar som reste runt med tåg i Europa, idag är det vanligt med både pensionärer och barnfamiljer.

Tågluffa i Europa

Det är verkligen en stor förmån vi har då vi kan köpa ett tågluffarkort och sedan resa runt i Europa utan att behöva tänka på att söka visum eller gå igenom passkontroller. Om ditt mål är att bara ta dig till Madrid så är det naturligtvis billigare att flyga. Men att åka tåg är bra för miljön och i framtiden kommer vi åka än mer tåg. Nuförtiden finns det väldigt många olika slags interrailkort att köpa. Du kan välja mellan att köpa X antal resdagar under en viss tid eller att du får resa hur mycket du vill. Oftast behöver du även reservera en plats, vilket kommer kosta mellan 20-400 kronor beroende på land och om det är sitt- eller sovplats. Du kan alltså inte bara sätta dig på tåget med ett interrailkort och sedan åka, som med ett SL-kort i Stockholm. Det kräver lite mer planering. Men det finns appar och hemsidor som hjälper dig.

Tågluffa med barn

Tåg är ett bra färdmedel för barn. De kan gå runt på tåget, det finns många toaletter, du kan ofta duscha och så finns det en restaurangvagn. På vissa SJ-tåg finns det även en lekavdelning. Detsamma gäller tågen ute i Europa. När du ska resa med barn kan det vara smart att inte göra för långa turer dagtid. Fokusera istället på att hitta några bra resmål där ni spenderar flera dagar på rad. Barn orkar inte resa lika mycket som vuxna. Ni kan också välja att göra längre turer nattetid. Att sova på tåg är någonting som barn tycker är väldigt mysigt och spännande. Då kan du avlägga långa sträckor som Paris-Madrid eller Wien-Berlin.