Har du åkt Vasaloppet? Eller föredrar du att vandra? Då kan du vandra Vasaloppet och gå förbi alla de stationer som du brukar se på tv.

Vasaloppet med skor

Nuförtiden kan man både åka Vasaloppet med skidor, ställa upp i Cykelvasan, springa Vasaloppet och vandra Vasaloppet. Sommartid är loppet en fin vandringsled med övernattningsstugor längs med vägen. Du kan välja att vandra alla de nio milen mellan Sälen och Mora, eller så vandrar du korta bitar. Det finns goda kommunikationer och även turistföretag som både kan lämna och hämta upp dig på plats. Naturen är väldigt behaglig och skön: du går förbi vattendrag, på mysiga stigar genom skogen och förbi stora myrar med möjlighet att träffa på både älgar, björn och räv. Se till att ha bra vandringsskor på fötterna, nog med mat och en skön sovsäck, så får ni en trevlig vandring. Hur lång tid det tar att vandra de nio milen beror på hur vana vandrare ni är och hur mycket ni vill utmana er.

Cykla Vasaloppet

Du kan ta med cykel eller hyra cykel på plats om du hellre cyklar Vasaleden. Om ni är en familj som vill vandra kan det vara smart att ta med cyklar till barnen. Då kommer de orka ”vandra” mycket längre än om de måste gå hela leden.