Så fixar du alla dokument innan semestern

När du reser utomlands är det viktigt att du har alla viktiga dokument med dig. Viktiga dokument kan vara pass och andra ID-handlingar. För vissa destinationer behöver du även ha ett visum för att komma in i landet. Ska du endast resa för nöje räcker det ofta med ett turistvisum men processen för ansökan kan skilja sig åt mellan länderna.

Det är med andra ord inte bara att packa väskan och dra. Vissa dokument kan även behöva legaliseras och det kan inte göras av vem som helst. Tack vare att det mesta sker online idag kan du även göra legaliseringar online. Det är en enkel process där du skickar in dina dokument som sedan hanteras av en handläggare. Du kan få hjälp med apostille, legalisering och översättning av viktiga dokument.

Viktigt att du har med dig rätt dokument

Skulle du ha ogiltiga handlingar och dokument vid inresa till ett land kan det leda till att du blir avvisad. Det spelar ingen roll om du har flygbiljett och giltigt pass. Till exempel så har Australien och USA krav på visum även för turister. Beroende på vilket typ av visum som du söker kan du då behöva legalisera dina skolbetyg, handlingar från försäkringskassan och så vidare.